Dekens, blankets, afghans

Dekens, I love ‘em. Ik weet niet waarom, maar dekens oefenen een enorme aantrekkingskracht op me uit. Toen ik nog niet haakte wilde ik er graag eentje breien, maar dat was geen succes. Dat kwam vooral omdat ik me te dunne wol in de verkeerde kleur had aan laten smeren. Groen, niet mijn kleur, op pen 4. En dan 1m20 bij 1m80 willen breien. Nee, dat was een gebed zonder end en ik heb hem weer uitgehaald en 20 bollen groene wol aan iemand verkocht die er hopelijk wel wat mee kan.

Met dekens haken ben ik succesvoller, tot nu toe. Misschien ook omdat de dekens die ik tot nu toe heb ghaakt wat kleiner zijn. Ik heb er nu 3 gehaakt, die over het algemeen ongeveer 1 bij 1 meter zijn, of iets kleiner. Sneller klaar, dus sneller resultaat. Zoiets…

De eerste deken die ik haakte is de onderste op deze foto. Een deken van granny’s, de summer garden granny van Lucy. Dat was nog even zoeken, want double crochet bleek hier geen stokje te zijn, maar wat was nou een treble? Ik heb hiervoor bio katoen gebruikt van Lana Grossa. Heerlijk zacht, mooie kleuren. Het dekentje is ook echt een zalig dekentje en mijn baby’tje slaapt er elke nacht onder.

Daarna ging ik aan de ripple, ook van Lucy. De eerste toer was drama, maar daarna was het een soort meditatie. Steeds tot 4 tellen, dat gaf nog eens rust. Ik heb hem gehaakt in elf kleuren, met Rowan Handknit Cotton.

En toen de deken voor mijn vriendin, waarover ik al geblogd heb. Ik had hem vanmorgen weer even vast voor de foto en hij blijft prachtig en heerlijk zacht.

Ik ben al een tijd geleden begonnen aan een deken voor mezelf, in 6 kleuren. Maar ik verander steeds van plan. Eerst werd het een deken met vierkanten, toen wilde ik toch een ripple. Dus nu liggen er een paar vierkanten en 3 toeren ripple. Vannacht heb ik besloten dat ik de vierkanten aan elkaar ga zetten en dan met strepen verder ga, zodat de vierkanten in het midden komen. Maar ja, strepen… welke strepen dan?

Dit bericht werd geplaatst in baby, deken, katoen, square, vierkant. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s