Te haken

Helaas kom ik de laatste tijd amper aan haken toe. Doordat het zo lang licht blijft kunnen de kinderen de slaap moeilijk vatten waardoor ze ’s avonds (mijn normale haaktijd) nog door de kamer stuiteren, terwijl ze wel moe zijn. En moe zijn betekent ook veel knuffelen of andere aandacht. En dat betekent weer dat ik niet kan haken. Ik heb nog nooit van mijn leven verlangd naar de winter, maar om te kunnen haken zou ik het niet vervelend vinden als het wat eerder donker zou zijn.

Vandaar een blog over wat ik allemaal te haken heb en dat is een flinke lijst!

 

Als eerste een rokje voor mijn meisje. Op haar verzoek in meerdere kleuren blauw in hexagons.  Ik haak dat natuurlijk van mijn geliefde Rico Creative Cotton. Het hexagon patroon is hier te vinden. Ik gok dat ik met 12 hexagons op de helft ben of bijna op de helft. Maar ik kom dus niet toe aan de hex-jes aan elkaar naaien.

Als tweede staat op mijn lijst een slinger met vlaggetjes waarover ik de vorige keer al blogde, die met het bloemetje erin. Voor de verjaardag van hetzelfde meisje. Op die verjaardag moet het rokje ook af zijn en dat is over iets meer dan een maand. * haast *

Op Twitter heb ik een swap georganiseerd, de #restjeshaakswap. Daarvoor heb ik ook een en ander te haken, maar daarover zwijg ik…

Wat heb ik nog meer te haken? De granny stripe deken natuurlijk. En ik wil nog een dekentje haken (er komt immers een tweeling aan) van deze vierkanten. Ik ben alleen nog druk aan het nadenken over de kleuren. Het worden dezelfde kleuren als de granny stripe met als basiskleur naturel. En dus zijn de levensvragen: Welke kleur maak ik het bloemetje? Doe ik 4 toeren van 1 kleur en dan nog 2 toeren creme? Of doe ik het in een andere volgorde? Laat ik mijn idee van 1 kleur naast naturel per vierkant los? Zo ja, hoe ga ik dan met de kleuren in de weer? Houd ik het dan per “kleursoort” dus rood bij oranje, oranje bij geel, geel bij groen, groen bij blauw enz. en niet rood bij blauw?

Dit zijn wel de grootste dingen op mijn lijst nu. Verder komt er altijd wel weer wat kleins tussendoor en zou ik nog een stash basket willen haken, of een tas(je). Of … Nou ja, wensen genoeg. Nu de tijd nog!

Dit bericht werd geplaatst in algemeen, baby, bloem, creative cotton, deken, vierkant. Bookmark de permalink .

Een reactie op Te haken

  1. erna zegt:

    Leuke blogs! IK ben nog maar pas begonnen met haken, maar herken wel het gevoel van- dat is leuk- oh ja, en dat wil ik ook maken. Die dekens waar je het over hebt….. ik heb laatst via marktplaats een gehaakte gekocht van 2.20 bij 2.40, wat moet diegene er lang mee bezig moet zijn geweest, dat wil ik ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s